Over RealXL

RealXL

Welkom bij RealXL Vastgoedspecialisten, een onafhankelijke adviesbureau voor zorgvastgoed, kantoren en maatschappelijk vastgoed.

Mijn naam is Richard Splinter en ik ben de oprichter en enig adviseur achter RealXL. Mijn dienstverlening richt zich op beleggers, zorginstellingen, eigenaren, huurders, financiers en overheden die behoefte hebben aan strategisch vastgoedadvies.

Ik ben een ervaren specialist op het gebied van uitdagende opgaven binnen zorg-, kantoren- en maatschappelijk vastgoed. Met mijn brede expertise verbind ik succesvol strategische, financiële, operationele en maatschappelijke doelen. Ik help directies en raden van bestuur de juiste besluiten te nemen op basis van gedegen (strategische) adviezen en zorg ervoor dat projecten tot stand komen. Mijn kracht ligt in het samenvoegen van commerciële, bedrijfskundige, technische en financiële kennis en ervaring in één persoon.

Mijn dienstverlening omvat onder andere strategisch advies, asset management, verkoop- en verwervingbegeleiding, regie en supervisie van vastgoedprojecten, huisvestingsadvies, consultancy en transactiemanagement.

Ik sta bekend om mijn professionele aanpak en het vermogen om complexe vastgoedvraagstukken snel te doorgronden. Mijn kernwaarden zijn kennis van zaken, betrokkenheid en integriteit.

Met RealXL heeft u direct toegang tot een schat aan ervaring en expertise. Ik beloof geen zaken die ik niet waar kan maken, maar ik maak wel meer waar dan beloofd. Of zoals een relatie ooit zei: “Richard is een one-stop-shop: van strategisch denken tot de details van een huurcontract kan je vertrouwen op zijn know-how, ervaring en netwerk van specialisten”.

Richard Splinter

RealXL is het adviesbureau van Ir. Richard Th. Splinter MBA MRICS (1964). Ik ben als vastgoedadviseur en eerder als ontwikkelaar al ruim 25 jaar actief met vastgoed. Ik ben specialist op het gebied van complexe vastgoedopgaven. Ik heb jarenlange ervaring bij vooraanstaande vastgoedbedrijven en als zelfstandig ondernemer. Ik ben tevens lid van RICS en RICS accredited mediator.

Ervaring

Ik studeerde bouwkunde aan de TU-Delft en haalde mijn MBA diploma aan de Twente School of Management. Ik begon mijn loopbaan als projectontwikkelaar voor onder meer Fortis Vastgoedontwikkeling en Wilma Vastgoed. Hier ontwikkelde ik diverse grootschalige kantoorgebouwen in onder meer Den Haag, Utrecht en Amersfoort.

In 1999 startte ik als zelfstandig ondernemer onder de naam ConceptPartner Vastgoed en was onder meer gedelegeerd ontwikkelaar voor Rodamco, Amstelland, en Van Hoogevest. Daarnaast adviseerde ik verschillende partijen met ontwikkelingen.

In 2003 startte ik samen met een compagnon Atelier V real estate. Dit bureau bouwde ik uit tot een innovatief adviesbureau in de vastgoedbranche. Nadat bleek dat een positieve samenwerking met mijn compagnon niet meer mogelijk was heb ik in 2008 mijn aandelen verkocht en ben ik weer zelfstandig het bureau RealXL Vastgoedspecialisten gestart.

Expertise

Ik heb vele partijen geadviseerd met hun vastgoed. Ik adviseer onder andere zorginstellingen met hun vastgoed en heb een groot aantal beleggers en ontwikkelaars begeleid met de verhuur en positionering van grote projecten. Ook heb ik kantoororganisaties geadviseerd met hun huisvesting en diverse nieuwbouwkantoorontwikkelingen geleid. Daarnaast heb ik ook ruime ervaring met de herontwikkeling van gezondheidscentra en kantoorgebouwen.

Richard Th. Splinter

Richard Th. Splinter

directeur

+31 33 8 200 300

RICS

Richard is sinds 2013 lid van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). RICS is een internationale ledenorganisatie van vastgoedprofessionals. RICS heeft circa 134.000 professionals in de vastgoedsector in meer dan 100 landen als lid. In Nederland heeft RICS op dit moment 1080 leden op allerlei sleutelposities in het professionele vastgoed.

RICS zet zich over de hele breedte van de vastgoedsector in om de professionaliteit en ethische standaarden op het hoogste niveau te krijgen en te houden. RICS heeft tot doel om over de gehele breedte de professionaliteit te verbeteren en de integriteit te waarborgen.

Door het kwaliteitskeurmerk dat RICS is, worden aan de leden de hoogste eisen gesteld. Ook na het toelatingsexamen houdt RICS toezicht op de naleving van haar gedragscodes en heeft hiervoor de tuchtrechtelijke instrumenten en de organisatie. Bovendien organiseert RICS periodiek CPD (continuing professional development) bijeenkomsten waarmee de kennis van de leden op peil blijft.

RICS Mediation

In 2016 heb ik mijn opleiding tot RICS Accredited Mediator succesvol afgerond. 12 Nederlandse RICS-leden volgden als eerste Nederlandse groep de opleiding. De opleiding werd onder meer verzorgd door John Fletcher, head of the Global Product Group Alternative Dispute Resolution Services en werd afgesloten met een individueel assessment.
Sinds april 2017 ben ik ook toegelaten tot het RICS International President’s Panel of Accredited Mediators.

Elevate real estate

In 2018 is RealXL een samenwerking aangegaan met Barton developments. Onder de naam Elevate real estate richten wij ons op asset- en fondsmanagement voor zorgvastgoed. Zie voor meer info: http://elevate-re.nl