Over RealXL

RealXL

RealXL is een onafhankelijk bureau voor commercieel vastgoed en huisvesting en adviseert beleggers, eigenaren, huurders, financiers en overheden met hun vastgoed.

RealXL is het eerste aanspreekpunt voor vastgoed- en huisvestingsvraagstukken. Als geen ander is RealXL in staat disciplines en belangen te verbinden tot win-win oplossingen.

RealXL combineert professionaliteit met creativiteit en commercie met inhoud. Wij hebben veel ervaring met complexe en grotere opgaven en accepteren daarbij geen ‘conflict of interest’. Wij hechten zeer aan betrouwbaarheid en transparantie.

RealXL adviseert beleggers, eigenaren, huurders en overheden met vastgoedvraagstukken. Wij bieden u expertise op het gebied van asset management, huisvesting, consultancy en transactiemanagement.

Richard Splinter

De directie van RealXL wordt gevormd door Ir. Richard Th. Splinter MBA MRICS. Richard (1964) is als vastgoedadviseur en eerder als ontwikkelaar al ruim 20 jaar actief met vastgoed. Hij is specialist op het gebied van complexe opgaven met betrekking tot commercieel vastgoed.  Hij heeft jarenlange ervaring bij vooraanstaande vastgoedbedrijven en als zelfstandig ondernemer. Hij is tevens RICS accredited mediator.

Ervaring

Richard studeerde bouwkunde aan de TU-Delft en haalde zijn MBA diploma aan de Twente School of Management. Hij begon zijn loopbaan als projectontwikkelaar voor onder meer Fortis Vastgoedontwikkeling en Wilma Vastgoed. Hier ontwikkelde hij diverse grootschalige kantoorgebouwen in onder meer Den Haag, Utrecht en Amersfoort.

In 1999 startte hij als zelfstandig ondernemer onder de naam ConceptPartner Vastgoed en was onder meer gedelegeerd ontwikkelaar voor Rodamco, Amstellan, en Van Hoogevest. Daarnaast adviseerde hij verschillende partijen met ontwikkelingen.

In 2003 startte hij samen met een compagnon Atelier V real estate. Dit bureau bouwde hij uit tot een innovatief adviesbureau in de vastgoedbranche. Nadat bleek dat een positieve samenwerking met zijn compagnon niet meer mogelijk was heeft hij in 2008 zijn aandelen verkocht en is weer zelfstandig het bureau RealXL Vastgoedspecialisten gestart.

Expertise

Richard heeft vele partijen geadviseerd met hun vastgoed. Hij heeft een groot aantal beleggers en ontwikkelaars begeleid met de verhuur en positionering van grote projecten. Ook heeft hij organisaties geadviseerd met hun huisvesting Hij heeft diverse nieuwbouwkantoorontwikkelingen geleid. Daarnaast heeft hij ook ruime ervaring met de herontwikkeling van kantoorgebouwen.

Richard Th. Splinter

Richard Th. Splinter

directeur

+31 33 8 200 300

RICS

Richard is sinds 2013 lid van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). RICS is een internationale ledenorganisatie van vastgoedprofessionals. RICS heeft circa 120.000 professionals in de vastgoedsector in meer dan 100 landen als lid. In Nederland heeft RICS op dit moment 950 leden op allerlei sleutelposities in het professionele vastgoed.

RICS zet zich over de hele breedte van de vastgoedsector in om de professionaliteit en ethische standaarden op het hoogste niveau te krijgen en te houden. RICS heeft tot doel om over de gehele breedte de professionaliteit te verbeteren en de integriteit te waarborgen.

Door het kwaliteitskeurmerk dat RICS is, worden aan de leden de hoogste eisen gesteld. Ook na het toelatingsexamen houdt RICS toezicht op de naleving van haar gedragscodes en heeft hiervoor de tuchtrechtelijke instrumenten en de organisatie. Bovendien organiseert RICS periodiek CPD (continuing professional development) bijeenkomsten waarmee de kennis van de leden op peil blijft.

Richard is assessor voor nieuwe leden.

RICS Mediation

In 2016 heeft Richard zijn opleiding tot RICS Accredited Mediator succesvol afgerond. 12 Nederlandse RICS-leden volgden als eerste Nederlandse groep de opleiding. De opleiding werd onder meer verzorgd door John Fletcher, head of the Global Product Group Alternative Dispute Resolution Services en werd afgesloten met een individueel assessment.
Richard Splinter is in april 2017 ook toegelaten tot het RICS International President’s Panel of Accredited Mediators.

Elevate real estate

In 2018 is RealXL een samenwerking aangegaan met Barton developments. Onder de naam Elevate real estate richten wij ons op asset management voor commercieel vastgoed. Zie voor meer info: http://elevate-re.nl