Den Haag

Stichthage

Stichthage is één van de meest markante kantoorgebouwen van Den Haag, gelegen boven op Den Haag Centraal Station.

In opdracht van NS Vastgoed heeft RealXL een strategisch plan opgesteld. Op basis van een uitgebreide analyse van gebouw, markt en concurrentie is de positionering van het project bepaald en uitgewerkt in een concrete marketingmix.

Op basis van dit plan heeft RealXL opdracht gekregen om het dedicated asset management voor Stichthage te voeren. Er zijn ingrijpende aanpassingen aan het gebouw doorgevoerd. Op de eerste verdieping is een ruime uitnodigende entree gerealiseerd en zijn extra functies zoals een business center en horeca toegevoegd.

RealXL voert de regie over de marketing en verhuur van het gebouw. Onder onze regie werd meer dan 15.000 m² verhuurd. Huurders in het gebouw zijn Aedes, Universiteit Leiden, KiFiD, Regus, Wigo4It, CMIS, Adaxio, HTM, Platform31, Stichting Bibliotheek.nl, ProRail, Joule, Fonds Podiumkunsten en NS Stations. Daarmee is Stichthage het meest succesvolle gebouw in Den Haag.

Het gebouw beschikt over ruim 30.500 m² kantoorruimte. Een keur aan organisaties heeft zich in Stichthage gevestigd.

PROJECT

Stichthage

LOCATIE

Den Haag

OMVANG

30.500 m²
(excl. retail B.G.)

OPDRACHT

• Strategie

• Asset management

PERIODE

2013-2017

OPDRACHTGEVER

NS Vastgoed

Over Stichthage

Stichthage is een kantoorgebouw van ruim 30.500 m² bovenop NS-station Den Haag Centraal. Het gebouw bestaat uit 15 verdiepingen. Door de ligging van Stichthage bovenop Centraal Station Den Haag zijn er vele voorzieningen onder handbereik. In de stationshal zijn vele horeca en winkelformules gevestigd. Direct naast Stichthage biedt New Babylon nog meer winkels en hotel New Hampshire.In Stichthage is tevens een Regus|Station-2-Station gevestigd voor flexibele werk- en vergaderfaciliteiten. De grote vloeren bieden alle mogelijkheden voor Het Nieuwe Werken.

Stichthage biedt een eigentijdse, inspirerende werkomgeving voor professionals in een internationale setting. Een thuishaven voor zelfbewuste, maatschappelijk bewuste organisaties op de best bereikbare locatie in de regio. Met volop gelegenheid voor ontmoeten, inspireren, communiceren en creëren.

Door de ligging boven op NS station Den Haag Centraal biedt Stichthage de meest duurzame mobiliteit. Daarnaast beschikt Stichthage over energielabel C en de verlichting is voorzien van daglichtregeling en aanwezigheidsdetectie. De parkeergarage beschikt over laadpalen voor elektrische auto’s.

In Stichthage is een keur aan vooraanstaande organisaties gevestigd. Dit zijn onder meer Aedes, Fonds Podiumkunsten, HTM Personenvervoer N.V., KiFiD, NS Stations, NS Opleidingen, Platform31, Regus | Station-2-Station en Wigo4it.

Stichthage

Koningin Julianaplein 10

Den Haag

Locatie

Stichthage ligt bovenop het NS station Den Haag Centraal. Vanuit de spectaculaire stationshal biedt de roltrap direct toegang tot de entreehal. Naast de stationshal bevindt zich de Q-park parkeergarage. Op loopafstand bevinden zich ministeries en de binnenstad van Den Haag.

Meer informatie?
Neem contact met ons op.

GERELATEERDE CASES

De Colonel

De Colonel  Maastricht

Bildthuys

Bildthuys  Leeuwarden

Zocherzicht

Zocherzicht, Haarlem