Soest

Zorgplein

Voor de voormalige polikliniek in Soest heeft RealXL in opdracht van het regionaal ziekenhuis Meander Medisch Centrum een strategisch plan opgesteld. Op basis van een uitgebreide analyse van gebouw, markt en concurrentie is geadviseerd het gebouw te transformeren tot een gezondheidscentrum.

RealXL heeft opdracht gekregen voor het dedicated asset management van dit gezondheidscentrum. Er zijn ingrijpende aanpassingen aan het gebouw doorgevoerd. Inmiddels is het vrijwel geheel verhuurd aan een brede mix van eerstelijns zorgverleners.

PROJECT

Zorgplein

LOCATIE

Soest

OMVANG

2.115 m² bvo

OPDRACHT

  • Strategie
  • Asset management

PERIODE

2013-2017

OPDRACHTGEVER

Meander Medisch Centrum

Over Zorgplein Soest

Zorgplein Soest is het grootste gezondheidscentrum van Soest. Het bevat een brede mix van organisaties actief in de (gezondheids)zorg. In Zorgplein Soest zijn de volgende disciplines gevestigd: huisartsencoöperatie, fysiotherapie, prikpunt, podotherapeut, tandarts, nascholing voor huisartsen en doktersassistentes, buurtzorg, verloskundigen, GGz, psycholoog, diëtiste, huidtherapie, dyslexiepraktijk, hulpmiddelen, haptotherapie en casemanagement dementie.

Het gebouw is in 1996 als polikliniek geheel nieuw gebouwd en is recent ingrijpend verbouwd. Het gebouw bestaat uit 3 vleugels en beschikt over een ruime hoofdentree. De behandelruimten zijn langs de gevels gesitueerd. In de middenzones zijn ruime gangen gelegen met gelegenheid voor wachtruimten. Lichtstraten boven deze gangzones voorzien het gebouw van veel daglicht.

Het verhuurbaar vloeroppervlak is totaal circa 1.870 m². De gebruiksruimten bevinden zich allen op de begane grond. In de dakopbouw bevinden zich de installaties.

 

Zorgplein Soest

Dalplein 61,

Soest

Locatie

Het gezondheidscentrum is gelegen aan de Dalweg in Soest, de centrale as in Soest waaraan onder meer het gemeentehuis, het zwembad en het politiebureau zijn gelegen. In de directe nabijheid van het gebouw zijn woon- & zorgcentrum Molenschot en verpleeghuis Daelhoven gesitueerd.

Meer informatie?

Neem contact met ons op.

GERELATEERDE CASES

Villa Paaslo

Villa Paaslo  Amersfoort

Zorgplein Soest

Gezondheidscentrum Soest

Ondernemersplaza

Ondernemersplaza  Amersfoort