Apeldoorn

Brinkstede

In opdracht van Dela Vastgoed heeft RealXL een quick scan uitgevoerd voor gebouw Brinkstede in Apeldoorn.

Het complex bestaat uit 4 gebouwdelen met een gemeenschappelijk, achterliggende 2-laagse parkeervoorziening. Het complex kende al jaren aanzienlijke leegstand. De Quick Scan bestond uit een analyse van de huidige propositie, de markt en het concurrentieveld. Dit is samengevat in een SWOT-analyse. Op basis van deze SWOT-analyse is de strategie uitgewerkt.

In de Quick Scan wordt geconcludeerd dat verhuur als kantoor in de Apeldoornse kantorenmarkt niet realistisch is en hoge investeringen zal vergen. Geadviseerd is om in ieder geval voor een groot deel een functiewijziging naar wonen door te voeren.

Mede op basis van de Quick Scan heeft Dela besloten het gebouw af te stoten ten behoeve van transformatie. Het gebouw is verkocht aan een lokale ontwikkelaar. Deze heeft het gebouw getransformeerd naar studio’s met gemeenschappelijke voorzieningen.

PROJECT

Brinkstede

LOCATIE

Apeldoorn

OMVANG

7.750 m²

OPDRACHT

Quick Scan

PERIODE

2015

OPDRACHTGEVER

Dela Vastgoed

Over Brinkstede

 

Het totale complex bestaat uit een lang lint van kantoren met een diepte van 12.60 m op een stramien van 5.40-1.80-5.40 m. De verschillende gebouwen zijn niet onderling verbonden, hoogstens zijn er enkele sparingen voor een verbindende deur opgenomen. De installaties en de inrichting zijn verouderd. Door de layout, verlaagde gangzones en de kolommen is het gebouw niet geschikt voor grotere organisaties.

 

Brinkstede

Prins Willem-Alexanderlaan 350

Apeldoorn

Locatie

Het complex ligt aan de Prins Willem Alexanderlaan, een belangrijke route richting het centrum. Langs deze weg is  het Brinkpark geheel heringericht. Het gebouw ligt in een gebied met de oudere kantoorgebouwen in Apeldoorn. Tegenover het gebouw bevindt zich het voormalige hoofdkantoor van Centraal Beheer.

 

Meer informatie?

Neem contact met ons op.

GERELATEERDE CASES

Zocherzicht

Zocherzicht  Haarlem

Zorgplein Soest

Zorgplein  Soest

Stichthage

Stichthage  Den Haag