Amersfoort

Ondernemersplaza

Als gevolg van een fusie heeft de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland haar nieuwe hoofdkantoor in Almere gevestigd en heeft het hoofdkantoor van de voormalige Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland aan de Printerweg in Amersfoort haar functie verloren. Door de verhuizing van de centrale diensten is het gebouw grotendeels leeg komen te staan.

Als eigenaar van het gebouw zocht de Kamer voor een nieuwe invulling voor het gebouw dat tevens haar hoofdactiviteit zou versterken.

Voor het gebouw is het nieuwe concept Ondernemersplaza ontwikkeld. Op de begane grond hebben de Kamer en diverse partners zoals de Belastingdienst hun frontoffice voor ondernemers gevestigd en zijn flexibele werkplekken, vergader- en workshopruimten, inspiratie- en presentatiegelegenheden voor ondernemers gerealiseerd. Op de bovengelegen etages worden inspirerende kantoorruimten gerealiseerd voor bedrijven die deel willen uitmaken van Ondernemersplaza.

Sinds de opening is het concept een groot succes. Zowel de partners Kamer van Koophandel, gemeente Amersfoort, Belastingdienst, Microfinanciering, Werkgeversservicepunt033, WERKplein Amersfoort, Taskforce Innovatie Regio Utrecht, World Trade Center Almere Area en Qredits als de ondernemers zijn erg enthousiast.

 

PROJECT

Ondernemersplaza

LOCATIE

Amersfoort

OMVANG

2.551 m²

OPDRACHT

  • Consultancy
  • Strategie

PERIODE

2011

OPDRACHTGEVER

Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland

Over Ondernemersplaza

Ondernemersplaza Amersfoort ligt op bedrijventerrein De Hoef. Het gebouw omvat circa 2.551 m² en beschikt over een eigen parkeerterrein met 54 parkeerplaatsen. Het gebouw van 3 verdiepingen beschikt over een atrium en presentatiezalen. Het gebouw was eigendom van de Kamer van Koophandel.

Het ontwerp voor Ondernemersplaza is van Wildenberg interieur » architectuur. Het ontwerp biedt op de begane grond een uitnodigend, inspirerend en aantrekkelijk concept met verschillende niveaus van privacy en ontmoeten. Het biedt een ‘clubhuis’ voor ondernemers.

De centrale ruimte in het atrium kan voor meerdere functies worden omgebouwd. Hier staat ontmoeten en inspireren centraal. Langs de gevels zijn half open ruimten gecreëerd voor advies-, partner-, lounge- en flexplekken.

Op de verdiepingen biedt Ondernemersplaza ruimte voor verhuur aan organisaties. Deze organisaties profiteren niet alleen van Ondernemersplaza, maar voegen daar daadwerkelijk iets aan toe. Gebruikers van deze ruimten zijn geen anonieme huurders, maar hebben interactie met de gebruikers van Ondernemersplaza. Het geheel der delen vormt samen een levendige bijenkorf, een broedplaats van ondernemerschap, maar ook een expertisecentrum voor innovatie en een clubhuis voor ondernemers. Een plek waar ondernemers zich thuis voelen.

Ondrenemersplaza

Stationsweg 1-11

Leeuwarden

Locatie

Ondernemersplaza ligt op bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort, dichtbij NS station Schothorst en knooppunt Hoevelaken.

Meer informatie?

Neem contact met ons op.

GERELATEERDE CASES

Almere Stadscentrum

Kantorenstrategie  Almere

Stichthage

Stichthage  Den Haag

Zorgplein Soest

Zorgplein  Soest