Leiden

LEVEL

Level is één van de meeste markante gebouwen in Leiden. Het gebouw is gelegen direct naast het NS station Leiden CS. Het gebouw is in 2013 ontwikkeld ten behoeve van de huisvesting van een school (MBORijnland), een 4-sterren hotel (City Resort) met wellness en een zorghotel.

Doordat MBORIjnland genoodzaakt was haar huisvesting in Level te verlaten en op een andere locatie te concentreren zou per medio 2018 ruim 18.000 m2 in Level beschikbaar komen. In opdracht van Green Real Estate heeft RealXL een strategisch plan opgesteld om een nieuwe invulling te geven aan deze ruimte.

Op basis van het strategisch plan heeft Green Real Estate aan RealXL opdracht verstrekt om het dedicated asset management voor Level te voeren.

Tijdens deze opdracht heeft RealXL de verhuur en onderhandelingen geleid. Met de Gemeente Leiden werd na een intensief onderhandelingstraject een huurovereenkomst voor 10.500 m2 gesloten en ook Luzac en Universiteit Leiden werden als huurder aangetrokken. Daarnaast werd de huurovereenkomst voor het hotel uitgebreid en verlengd en werd de regie gevoerd over de benodigde aanpassingen van het gebouw.

PROJECT

Level

LOCATIE

Leiden

OMVANG

34.014 m²

OPDRACHT

  • Strategie
  • Asset management

PERIODE

2017-2019

OPDRACHTGEVER

GREEN Real Estate

 

Over Level

Level is een bijzonder, multifunctioneel gebouw en met haar 12 etages een blikvanger in Leiden. Het ontwerp is open, met vrij zicht op het station Leiden Centraal en het Bio Science Park. Onder het gebouw bevindt zich een eigen parkeergarage.

Level biedt een inspirerende omgeving van licht en ruimte. De twee grote atria met hun open trappen en bijzondere plekken nodigen uit tot interactie en samenwerking. Door de grote glazen gevels en daken en het witte interieur ontstaat een open sfeer met veel natuurlijk licht.

Level is gebouwd in 2013 en beschikt over energielabel A++ . Ook maakt Level met een eigen WKO-installatie gebruik van warmte en koude opslag in de bodem. Het gebouw is zeer energiezuinig en beschikt over tal van voorzieningen die het energiegebruik beperken.

Level

Bargelaan 180

 

Leiden

Locatie

Level ligt direct naast het NS station Leiden CS aan de zijde van het Bios Science Park en het LUMC. Onder het gebouw bevindt zich de parkeergarage. Op loopafstand bevindt zich de binnenstad van Leiden.

Meer informatie?
Neem contact met ons op.

GERELATEERDE CASES

Stichthage

Stichthage  Den Haag

De Colonel

De Colonel  Maastricht

Zocherzicht

Meander-ziekenhuis  Baarn